Stavros

Stavros Apartmani 2024 – Letovanje Stavros 2024

Stavros je živopisni gradić koji se nalazi u blizini Soluna, u zalivu Strimonikos.  Karakteriše ga čisto more i lepe  peščane plaže nagrađene „Plavom zastavicom“ koju dodeljuje Evropska unija. Ušukan je u podnožju planine Holomontas. Zbog mešanja planinskog i morskog vazduha, ovo letovalište predstavlja i vazdunu banju.

Za ljubitelje mirnijeg porodičnog odmora, nudi brojne sadržaje od lepih šetališta, brojnih taverni, kafića i restorana do brojnih parkića, luna park-a, i drugih zanimljivosti za najmlađe. Više o Stavrosu pročitajte ispod apartmanske ponude.

Letovanje Stavros Apartmani 2024 – Smeštaj:

Stavros  Letovanje 2024 – Strimonikos Zaliv – Grčka Leto 2024– Stavros Apartmani Grčka 2024

Stavros je živopisni gradić koji se nalazi u blizini Soluna, u zalivu Strimonikos.  Karakteriše ga čisto more i lepe  peščane plaže nagrađene „Plavom zastavicom“ koju dodeljuje Evropska unija. Ušukan je u podnožju planine Holomontas. Zbog mešanja planinskog i morskog vazduha, ovo letovalište predstavlja i vazdunu banju. Za ljubitelje mirnijeg porodičnog odmora,nudi brojne sadržaje od lepih šetališta, brojnih taverni, kafića i restorana do brojnih parkića, luna park-a, i drugih zanimljivosti za najmlađe.

Ovo letovalište ima dve plaže. Gradska plaža se pruža sa leve strane pristaništa i bliža je novom delu mesta. Ona je uređena, ali postoje delovi plaže gde možete postaviti i svoju opremu. Veliki broj beach barova koji se nalaze na ovoj plaži, nudi korišćenje ležaljki i suncobrana uz konzumaciju pića po povoljnoj ceni. Plaža je peščana, dok je na pojedinim mestima pri ulasku u more blago šljunkovita. Ulaz u more je postepen, sa delovima dugog plićaka to je pogodno za decu i neplivače. 

Video opis mesta Stavros  možete pogledati ovde:

Pozivamo Vas da nas pratite i na društvenim mrežama Facebook-u i Instagramu.

Dosta popularnija plaža u Stavrosu, je čuvena plaža „Platani“. Ona se pruža sa  desne strane mola. Poznata je po velikom parku platana, koji rastu tik uz plažu, te ima dovoljno prirodnog hlada. Ovo je takođe peščana i uređena plaža, koja se nastavlja na plažu Milies, pri izlasku iz Stavrosa. Veliki broj beach barova koji se ovde nalaze, nude koršćenje suncobrana i ležaljki uz konzumaciju pića. U večernjim satima, većina njih radi kao barovi na otvorenom, te su fin predlog za večernji izlazak.

Jos Malo o Stavrosu…..

Mesto se deli na centralni deo i Ano Stavros, deo gradića koji se širi ka brdu. Smeštajni kapaciteti se uglavnom nalaze u centralnom delu, dok Ano Stavros ugavnom naseljavaju starosedeoci. Svi ljubiteji pešačenja mogu prošetati do vrha Ano Stavrosa, odakle se pruža prelep pogled na ceo Strmonikos zaliv. Takođe, iz centra mesta u popodnevnim i večernim satima kreće vozić kojim možete otići do ovog vidikovca.

U neposrednoj blizini ovog gradića, nalaze se još tri letovališta zaliva Strimonikos (Vrasna ParaliaNea Vrasna i Asprovalta). Do ovih mesta možete stići šetnjom uz obalu ili gradskim autobusom koji svakodnevno saobraća na liniji Asprovalta-Solun  i prolazi kroz sva letovališta zaliva.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete nas kontaktirati. VAŠ ONIRO TRAVEL

Stavros  Letovanje 2024 – Strimonikos Zaliv – Grčka Leto 2024– Stavros Apartmani Grčka 2024

⌛ radno vreme: 10h - 17h  (sub: );  060/8838 760; 011/4036788   ✉office@onirotravel.rs
Back to Top