Parga

Parga Letovanje 2024 – Parga Apartmani 2024

Parga Letovanje – Parga je jedno od najlepših mesta na Jonskom moru. Smeštena je između Preveze i Igumenice, naspram ostrva Krf. Ovo neobično šarmantno malo mesto svojim izgledom i duhom podseća na stara mediteranska mesta. Šarene kućice u brdu nižu se iznad centra mesta. Iznad njih nalazi se venecijanska tvrđava, prvi put izgrađena u XI veku. Sa tvrđave se pruža predivan pogled na celo mesto, na plažu Krioneri i ostrvce Panagia. Ostrvce Panagia nalazi se naspram luke i plaže Krioneri i glavni je simbol Parge. Ovo letovalište poznato je po zdravoj mediteranskoj klimi, okolnim planinama bujne vegetacije i smaragdnoj boji mora. Godinama privlači veliki broj turista zbog svoje istorije, lepote, prelepih plaža, maslinjaka i borovih šuma.

Letovanje Parga Apartmani 2024 – Smeštaj:

Parga  Letovanje 2024 – Jonska Obala – Parga Apartmani Grcka 2024– Grčka Leto 2024

Parga je jedno od najlepših mesta na Jonskom moru. Smeštena je između Preveze i Igumenice, naspram ostrva Krf. Ovo neobično šarmantno malo mesto svojim izgledom i duhom podseća na stara mediteranska mesta. Šarene kućice u brdu nižu se iznad centra mesta. Iznad njih nalazi se venecijanska tvrđava, prvi put izgrađena u XI veku. Sa tvrđave se pruža predivan pogled na celo mesto, na plažu Krioneri i ostrvce Panagia. Ostrvce Panagia nalazi se naspram luke i plaže Krioneri i glavni je simbol Parge. Ovo letovalište poznato je po zdravoj mediteranskoj klimi, okolnim planinama bujne vegetacije i smaragdnoj boji mora. Godinama privlači veliki broj turista zbog svoje istorije, lepote, prelepih plaža, maslinjaka i borovih šuma.

Veliki broj tradicionalnih taverni i restorana smešten je na šetalištu pored mora. Ipak nemojte propustiti da posetite i one koji se nalaze u delu oko tvrđave i imaju panoramski pogled na Pargu ili plažu Valtos.

Video opis mesta Parga možete pogledati ovde:

Pozivamo Vas da nas pratite i na društvenim mrežama Facebook-u i Instagramu.

Simpatična šljunkovita plaža, Krioneri, nalazi se u samom centru mesta. Ova plaža ima kratak plićak, pa je idealna za ljubitelje plivanja. U neposrednoj bizini plaže Krioneri, nalazi se i mala uvala Piso Krioneri. Ovde dve plaže su lako pristupačne i na njima ćete uživati u divnim zalascima sunca. Za ljubitelje peščanih plaža, Parga ima i plažu Valtos. Plaža Valtos je duga peščana plaža i nalazi se sa druge strane brda. Ovo je uređena plaža koja nudi kompletan turistički sadržaj. Od kafića, restorana do sportova na vodi.

Ukoliko ste ljubitelj šetnji, istorije i romantičnih mesta Parga je pravo mesto za vas.  

Za sva dodatna pitanja i informacije možete nas kontaktirati. VAŠ ONIRO TRAVEL.

Parga  Letovanje 2024 – Jonska Obala – Parga Apartmani Grcka 2024– Grčka Leto 2024

⌛ radno vreme: 10h - 19h  (sub: 10h-14h) 060/8838 760; 011/4036788   ✉office@onirotravel.rs
Back to Top