Vasiliki

Vasiliki Letovanje 2022 – Vasiliki Apartmani 2022 Lefkada

Vasiliki je jedno od omiljenih letovališta na Lefkadi, smešteno u zalivu na južnoj strani ostrva. Udaljeno je 37 km jugozapadno od grada Lefkada i danas ima oko 400 stalnih stanovnika. Ovo nekada primorsko selo, izraslo je u lepo letovalište okruženo zelenilom. Čitav krajolik je planinski, a obronci okolnih planina spuštaju se praktično do ivice mora.

Vasiliki ima simpatično šetalište uz obalu, ispunjeno brojnim restoranima i tavernama sa prelepim baštama u kojima vlada romantična atmosfera. Šetalište se pruža uz marinu prepunu ribarskih čamaca, odakle svakog jutra isplovljava veliki broj meštana ka otvorenom moru. Plaža naselja je dugačka, šljunkovita, dok u okolini ima i dosta drugih manjih plaža i uvala. Zbog toplog vetra koji duva svakodnevno, Vasiliki spada u jedno od najboljih mesta za windsurfing u Grčkoj i na čitavom Mediteranu, pa ovde možete videti veliki broj jedriličara.

U toku sezone, odavde kreću izleti za Kefaloniju i Itaku. Takođe, svakodnevno isplovljavaju i brodići koji voze do okolnih plaza, Agiofili i Porto Kaciki. Plaža Agiofili je udaljena svega 2 km od Vasilikija i do nje možete stići i kolima. Plaža je šljunkovita, a boja mora nestvarno plava. Raj je za ronioce. 

Letovanje Vasiliki Apartmani 2022 Lefkada – smeštaj:

Video prikaz mesta – video 

Letovanje Vasiliki 2022 – Lefkada Letovanje– Grcka Ostrva Apartmani – Letovanje Grcka – Vasiliki Apartmani 2022 Lefkada

Lefkada je jedno od sedam ostrva arhipelaga Eptanisa u Jonskom moru. Nalazi se južno od Krfa i severoistočno od Kefalonije. Sa kontinentalnim delom Grčke je povezana pokretnim mostom. 

Zapadna strana ostrva je dosta strma i razuđena, te su neke plaže pristupačne samo s mora. Neke od najlepših plaža Grčke nalaze se upravo na ovoj obali ostrva. Istočnu obalu karakterišu mirni mali zalivi i vrlo pristupačne plaže. Naspram istočne obale nalazi se još jedan mali arhipelag ostrva koja pripadaju Lefkadi. Kod Nidrija, na istočnoj obali, nalazi se i poznato ostrvo Skorpios. Ovo ostrvce  je pet decenija bilo u privatnom vlasništvu porodice Aristotelisa Onazisa, poznatog grčkog brodovlasnika.

Po prelasku poketnog mosta stiže se pravo u glavni grad ostrva. Ovde od 2002. godine radi jedna od najsavremenijih marina Mediterana. Lefkada je rajsko ostrvo za ljubitelje jedrenja, ronjenja i sportova na vodi. Na južnoj strani ostrva, nalazi se rt Lefkatas sa svetionikom. Jedan je od glavnih simbola ostrva. Po legendi, sa njegovih litica boginja Afrodita bacila se u more zbog neuzvraćene ljubavi. Kažu da je njen primer sledila i čuvena pesnikinja Sapfo. Uprkos tome, ovo je čaroban vidikovac, naročito lep pri popodnevnom zalasku sunca. U neposrednoj blizini svetionika, nalazi se i mali manastir Sv. Nikole iz XVII veka.

Vino i maslinovo ulje su se ovde proizvodili još u antičko doba, ističu se visokim kvalitetom, te nemojte propustiti priliku da probate ove domaće proizvode. Ukoliko budete u prilici da obiđete i unutrašnjost ostrva, posetite seoce Eksantija. Odaberite neku od tradicionalnih taverni sa pogledom na more i uživajte u domaćem vinu i specijalitetima. Ostrvo Lefkada Vam nudi sve za kvalitetan odmor.

Video prikaz ostrva Lefkada  i njenih plaža možete pogledati ovde:

Za sva dodatna pitanja i informacije možete nas kontaktirati VAŠ ONIRO TRAVEL

Pozivamo Vas da nas pratite i na društvenim mrežama Facebook-u i Instagramu.

Letovanje Vasiliki 2022 – Lefkada Letovanje– Grcka Ostrva Apartmani – Letovanje Grcka – Vasiliki Apartmani 2022 Lefkada

⌛ pon-pet: 10h - 19h  (sub: 10h - 14h ) Vojislava Ilića 41  060/8838 760; 011/4036788 ✉office@onirotravel.rs
Back to Top