Lefkas

Lefkas Letovanje 2021 – Lefkas Apartmani 2021 Lefkada

Letovanje Lefkas Apartmani 2021 – Lefkada smeštaj:

Letovanje Lefkas 2021 – Lefkada Letovanje– Grcka Ostrva Apartmani – Letovanje Grcka – Lefkas Apartmani 2021 Lefkada

Lefkada je jedno od sedam ostrva arhipelaga Eptanisa u Jonskom moru. Nalazi se južno od Krfa i severoistočno od Kefalonije. Sa kontinentalnim delom Grčke je povezana pokretnim mostom. 

Zapadna strana ostrva Lefkada je dosta strma i razuđena, te su neke plaže pristupačne samo s mora. Neke od najlepših plaža Grčke nalaze se upravo na ovoj obali ostrva. Istočnu obalu karakterišu mirni mali zalivi i vrlo pristupačne plaže. Naspram istočne obale nalazi se još jedan mali arhipelag ostrva koja pripadaju Lefkadi. Kod mesta Nidri, na istočnoj obali, nalazi se i poznato ostrvo Skorpios. Ovo ostrvce  je pet decenija bilo u privatnom vlasništvu porodice Aristotelisa Onazisa, poznatog grčkog brodovlasnika.

Na južnoj strani ostrva, nalazi se rt Lefkatas sa svetionikom. Jedan je od glavnih simbola ostrva Lefkada. Po legendi, sa njegovih litica boginja Afrodita bacila se u more zbog neuzvraćene ljubavi. Kažu da je njen primer sledila i čuvena pesnikinja Sapfo. Uprkos tome, ovo je čaroban vidikovac, naročito lep pri popodnevnom zalasku sunca. U neposrednoj blizini svetionika, nalazi se i mali manastir Sv. Nikole iz XVII veka.

Video prikaz ostrva Lefkada  i njenih plaža možete pogledati ovde:

Pozivamo Vas da nas pratite i na društvenim mrežama Facebook-u i Instagramu.

Vino i maslinovo ulje su se ovde proizvodili još u antičko doba, ističu se visokim kvalitetom, te nemojte propustiti priliku da probate ove domaće proizvode. Ukoliko budete u prilici da obiđete i unutrašnjost ostrva Lefkada, posetite seoce Eksantija. Odaberite neku od tradicionalnih taverni sa pogledom na more i uživajte u domaćem vinu i specijalitetima. Ostrvo Lefkada Vam nudi sve za kvalitetan odmor.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete nas kontaktirati. VAŠ ONIRO TRAVEL

Letovanje Lefkas 2021 – Lefkada Letovanje– Grcka Ostrva Apartmani – Letovanje Grcka – Lefkas Apartmani 2021 Lefkada

⌛ pon-pet: 10h - 16h  (sub: / ) Vojislava Ilića 41  060/8838 760; 011/4036 788 ✉office@onirotravel.rs
Back to Top