Agios Nikitas

Agios Nikitas Letovanje 2022 – Agios Nikitas Apartmani 2022 Lefkada

Agios Nikitas jedno od najšarmantnijih priobalnih sela zapadne obale Lefkade. Ujedno, Agios Nikitas je jedno od omiljenih turističkih destinacija na ostrvu. Neposredna blizina nekih od najlepših plaža i prijatna atmosfera kojom mesto odiše, mami sve veći broj turista iz godine u godinu. Popločano šetalište vodi kroz centar mesta do male uvale i simpatičnih restorana kraj nje. 

Ukoliko tokom svog odmora na ostrvu želite da obiđete što više uzbudljivih plaža, Agios Nikitas može biti odlična baza. S druge strane, povratak u ljupko seoce na kraju dana, može takođe biti jedinstven doživljaj. Prilika da osetite harizmu njegovih stanovnika, uživate u lokalnim specijalitetima i laganoj muzici.

Jedna od popularnijih plaža Lefkade, plaža Milos, nalazi se tik uz ovo seoce. Do nje se može stići taxi brodićima iz Agios Nikitasa. Za sve ljubitelje avanture i pešačenja, iz centra sela vodi i strma staza do ove fantastične plaže. U delovima puta ima i napornijih uspona, pa se savetuje da imate udobnu obuću. Pre nego što krenete da se spuštate ka plaži, ukazaće vam se neverovatno lep pogled na nju sa visine. Biće vam potrebno 20-30 minuta da od centra Agios Nikitasa stignte do nje. Plaža Milos je velika neorganizovana plaža, koja je ušukana u podnožju visokih stena. Obavezno sa sobom ponesite opremu za plažu, hranu i piće. S obzirom da je plaža velika, na njoj gotovo nikada nema gužve. Ovo je plaža na kojoj možete provesti ceo dan u opuštanju. Sitniji beli šljunak je i na obali i pri ulasku u more, a dubina počinje relativno brzo.

Letovanje Agios Nikitas 2022 Lefkada – smeštaj:

 

 

Video prikaz mesta Agios Nikitas:

Letovanje Agios Nikitas 2022 – Lefkada Letovanje– Grcka Ostrva Apartmani – Letovanje Grcka – Agios Nikitas Apartmani 2022 Lefkada

Lefkada je jedno od sedam ostrva arhipelaga Eptanisa u Jonskom moru. Nalazi se južno od Krfa i severoistočno od Kefalonije. Sa kontinentalnim delom Grčke je povezana pokretnim mostom. 

Zapadna strana ostrva Lefkada je dosta strma i razuđena, te su neke plaže pristupačne samo s mora. Neke od najlepših plaža Grčke nalaze se upravo na ovoj obali ostrva. Istočnu obalu karakterišu mirni mali zalivi i vrlo pristupačne plaže. Naspram istočne obale nalazi se još jedan mali arhipelag ostrva koja pripadaju Lefkadi. Kod mesta Nidri, na istočnoj obali, nalazi se i poznato ostrvo Skorpios. Ovo ostrvce  je pet decenija bilo u privatnom vlasništvu porodice Aristotelisa Onazisa, poznatog grčkog brodovlasnika.

Na južnoj strani ostrva, nalazi se rt Lefkatas sa svetionikom. Jedan je od glavnih simbola ostrva Lefkada. Po legendi, sa njegovih litica boginja Afrodita bacila se u more zbog neuzvraćene ljubavi. Kažu da je njen primer sledila i čuvena pesnikinja Sapfo. Uprkos tome, ovo je čaroban vidikovac, naročito lep pri popodnevnom zalasku sunca. U neposrednoj blizini svetionika, nalazi se i mali manastir Sv. Nikole iz XVII veka.

Video prikaz ostrva Lefkada  i njenih plaža možete pogledati ovde:

Pozivamo Vas da nas pratite i na društvenim mrežama Facebook-u i Instagramu.

Vino i maslinovo ulje su se ovde proizvodili još u antičko doba, ističu se visokim kvalitetom, te nemojte propustiti priliku da probate ove domaće proizvode. Ukoliko budete u prilici da obiđete i unutrašnjost ostrva Lefkada, posetite seoce Eksantija. Odaberite neku od tradicionalnih taverni sa pogledom na more i uživajte u domaćem vinu i specijalitetima. Ostrvo Lefkada Vam nudi sve za kvalitetan odmor.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete nas kontaktirati. VAŠ ONIRO TRAVEL

Letovanje Agios Nikitas 2022 – Lefkada Letovanje– Grcka Ostrva Apartmani – Letovanje Grcka – Agios Nikitas Apartmani 2022 Lefkada

⌛ pon-pet: 10h - 19h  (sub: 10h - 14h ) Vojislava Ilića 41  060/8838 760; 011/4036788 ✉office@onirotravel.rs
Back to Top