Lassi

 Lassi Letovanje 2022 Kefalonija – Lassi Apartmani 2022

LASSI – poluostrvo, koji razdvaja lagunu Koutavos na istoku i veliki Argostolski zaliv na zapadu, popularno je turističko odredište mnogih turista. Omiljeno je zbog belih i sivih, peskom posutih plaža. Pored toga, ovo letovalište je popularno i zbog blizine aerodroma i glavnog grada Kefalonije, Argostolija. Lassi leži na dve lepe plaže, prepune kafića i restorana. Većina turista u večernjim satima uputi se ka Argostoliju u šetnju i provod. Do glavnog grada stiže se kolima za par minuta, a može se prevesti i taxi-brodićem.

Smeštajni kapaciteti u ovom letovalištu nalaze se sa obe strane magistralnog puta koji prolazi kroz mesto. Na glavnoj ulici nalazi se veliki broj marketa, prodavnica, kafića i restorana. Ovo je popularno letpvalite za porodični odmor.

Letovanje Lassi  2022 Kefalonija Apartmani – smetaj:

Video prikaz jedne od plaža u mestu Lassi na Kefaloniji:

Lassi Kefalonija 2022 Grcka – Kefalonija LetovanjeGrcka ostrvaGrcka Leto Apartmani – Kefalonija Lassi Letovanje 2022

Kefalonija je najveće ostrvo arhipelaga Eptanisa u Jonskom moru. Ima površinu od  od 780km2. Nalazi se južno od Lefkade i Itake i severno od Zakintosa. Glavni grad i luka Kefalonije je još od 1757. godine Argostoli. Veruje se da je ime dobila na osnovu svog oblika, ostrvo s glavom (grč.kefali-gava) ili po antičkom hroju Kefalosu.

Ostrvo  Kefalonija je pretezno planinsko na zapadnoj strani sa obalama koje se strmo spustaju u vodu i sa prelepim pescanim plazama na istocnoj strani sa postepenim ulaskom u vodu. Sastav stena je krecnjacki pa je erozija u tlu napravila brojne pecine i pukotine.Obala je prepuna zaliva i rtova. Klima je umereno mediteranska sa toplim i susnim letima i toplim i vlaznim zimama.

Kefalonija je jako dobro povezana trajektnim linijama sa ostalim Jonskim ostrvima, sto pruza mogucnost da se upotpuni odmor na Jonskom moru. Za ljubitelje prirodnih kontrasta i ambijentalne lepote Kefalonija je pravi izbor.

Video opis prelepog ostrva Kefalonija možete pogledati ovde:

Pozivamo Vas da nas pratite i na društvenim mrežama Facebook-u i Instagramu.

Argostoli je glavni grad Kefalonije jos od 1757. god. Moze se reci da je Argostoli jedan od najlepsih provincijskih gradova u Grckoj, sa svojim karakteristicnom atmosferom. Okruzen je zelenilom i ima siroke ulice. Pre katastrofalnog zemljotresa 12.08.1953. grad je imao lepo uredjene fasade u starom lokalnom stilu, koga su krasile elegantne linije i dobar ukus koji je nasledjen tokom dugogodisnje okupacije Venecijanaca. 
Posle zemljotresa, uz pomoc donacije lokalnog stanovnistva, sagradjene su nove zgrade koje su zadrzale stari prepoznatljiv stil. Neke od tih gradjevina su: sud, arheoloski muzej, sakupstina grada, biblioteka… 

Najleša palaža na ostrvu Kefalonija je daleko čuvena Mirtos plaža, koj se nalazi u severnom delu ostrva. karakterišu je snežno beli pesak pomešan sa kamenčićima i tirkizno plavo more. Veliki broj lepih plaža nalazi se i u neposrednoj blizini letovališta Skala i poluostrva Lassi.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete nas kontaktirati. VAŠ ONIRO TRAVEL

Lassi Kefalonija 2022 Grcka – Kefalonija LetovanjeGrcka ostrvaGrcka Leto Apartmani – Kefalonija Lassi Letovanje 2022

⌛ pon-pet: 10h - 19h  (sub: 10h - 14h ) Vojislava Ilića 41  060/8838 760; 011/4036788 ✉office@onirotravel.rs
Back to Top