Kefalonija

Kefalonija 2024 – Kefalonija Letovanje 2024 – Kefalonija Apartmani 2024

Kefalonija je najveće ostrvo arhipelaga Eptanisa u Jonskom moru. Ima površinu od  od 780km2. Nalazi se južno od Lefkade i Itake i severno od Zakintosa. Glavni grad i luka Kefalonije je još od 1757. godine Argostoli. Veruje se da je ime dobila na osnovu svog oblika, ostrvo s glavom (grč.kefali-gava) ili po antičkom hroju Kefalosu.

Ostrvo je pretezno planinsko na zapadnoj strani sa obalama koje se strmo spustaju u vodu i sa prelepim pescanim plazama na istocnoj strani sa postepenim ulaskom u vodu. Sastav stena je krecnjacki pa je erozija u tlu napravila brojne pecine i pukotine.Obala je prepuna zaliva i rtova. Klima je umereno mediteranska sa toplim i susnim letima i toplim i vlaznim zimama.

 

Letovanje Kefalonija Apartmani 2024 – Smeštaj:

Kefalonija Letovanje 2024 – Grcka Ostrva – Grcka Leto Apartmani – Kefalonija Grcka 2024

 Kefalonija je jako dobro povezana trajektnim linijama sa ostalim Jonskim ostrvima, sto pruza mogucnost da se upotpuni odmor na Jonskom moru. Za ljubitelje prirodnih kontrasta i ambijentalne lepote Kefalonija je pravi izbor.

Video prikaz ostrva Kefalonija možete pogledati ovde:

Pozivamo Vas da nas pratite i na društvenim mrežama Facebook-u i Instagramu.

Argostoli je glavni grad Kefalonije jos od 1757. god. Moze se reci da je Argostoli jedan od najlepsih provincijskih gradova u Grckoj, sa svojim karakteristicnom atmosferom. Okruzen je zelenilom i ima siroke ulice. Pre katastrofalnog zemljotresa 12.08.1953. grad je imao lepo uredjene fasade u starom lokalnom stilu, koga su krasile elegantne linije i dobar ukus koji je nasledjen tokom dugogodisnje okupacije Venecijanaca. 
Posle zemljotresa, uz pomoc donacije lokalnog stanovnistva, sagradjene su nove zgrade koje su zadrzale stari prepoznatljiv stil. Neke od tih gradjevina su: sud, arheoloski muzej, sakupstina grada, biblioteka… 

Najleša palaža na ostrvu je daleko čuvena Mirtos plaža, koj se nalazi u severnom delu ostrva. karakterišu je snežno beli pesak pomešan sa kamenčićima i tirkizno plavo more. Veliki broj lepih plaža nalazi se i u neposrednoj blizini letovališta Skala i poluostrva Lassi.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete nas kontaktirati VAŠ ONIRO TRAVEL

Kefalonija Letovanje 2024 – Grcka Ostrva – Grcka Leto Apartmani – Kefalonija Grcka 2024

⌛ radno vreme: 10h - 17h  (sub: );  060/8838 760; 011/4036788   ✉office@onirotravel.rs
Back to Top