Skala Sotiros

Skala Sotiros Apartmani 2020 – Skala Sotiros Letovanje 2020 Tasos

Skala Sotiros je seoce na zapadnoj strani ostrva Tasos. Mesto nije turistički atraktivno, ali se poslednjih godina polako razvija. Ima lepu peščanu, organizovanu plažu sa plitkom i čistom vodom. Sve je prilagođeno manjem broju stanovnika i turista. Stoga u mesti ima svega nekoliko taverni, restorana brze hrane i super-marketa. Nema sadržaja za decu i tinejdžere, te je idealna destinacija za one koji tokom odmora žele potpuni mir.

Desno od plaže nalazi se mala luka za ribarske čamce i malo šetalište. U seoskim tavernama posetilac može da uživa u specijalitetima od kozjeg mesa, sve do obične kafe i tasanskog slatka. Skala Sotiros poznata je i po divnim zalascima sunca. Može poslužiti i kao odlična baza za obilazak ostrva i drugih lepih plaža.

Letovanje Skala Sotiros Apartmani – Tasos smeštaj:

Skala Sotiros Letovanje 2020 – Tasos Letovanje – Letovanje Grčka Apartmani – Skala Sotiros Apartmani 2020 Tasos

Tasos letovanje – Ovo je najsevernije Grčko ostrvo u Egejskom moru. S pravom ga nazivaju -Zeleni dijamant Egeja i Šuma koja pliva. Smatra se da je Tasos dobio ime po Tasosu, Posejdonovom sinu. Drugi pak tvrde da naziv ostrva potiče od grčke reči “dasos” – šuma, zbog bogatih šuma koje je ostrvo imalo od davnina. Obim ostrva je svega 90km, ali  pruža brojne sadržaje za idealan odmor.

Počevši od glavnog grada Limenasa na severu pa do Potosa na jugu, brojne uvalice i plažice oduševiće vas svojim tirkiznim morem, peščanim plaža i bujnim zelenilom. Zapadna obala ostrva ima veći broj stenovitih i šljunkovitih plaža. Seoca u unutrašnjosti ostrva  osvojiće vas svojim šarmom  i upoznaće vas sa tradicijom ostrva. Usput možete obići manastire kao i fabriku maslina. Lokalnih specijaliteta ima dosta, ali najvažniji lokalni proizvodi  su masline i med visokog kvaliteta.  Prilikom boravka na ovom ostrvu, svakako treba probati i domaće vino Najlepše su svakako plaže, kojih  ovde ima mnogo, a nezaobilazne su Makriamos, Paradiso, Golden beach, Aliki plaža bliznakinja, Mermerna plaža …

Video snimak plaza ostrva Tasos možete pogledati ovde:

Pozivamo Vas da nas pratite i na društvenim mrežama Facebook-u i Instagramu.

Skala Sotiros Letovanje 2020 – Tasos Letovanje – Letovanje Grčka Apartmani – Skala Sotiros Apartmani 2020 Tasos

⌛ 10h - 19h (sub 10h-15h) Vojislava Ilića 41  060/8838 760; 011/4036 788 ✉ office@onirotravel.rs
Back to Top