Pefkari

Pefkari Apartmani 2020 – Pefkari Letovanje 2020 Tasos

Pefkari je malo mesto na jugu Tasosa, smešteno između Potosa i Limenarije. Plaža duž koje se pruža niz hotela i apartmana, jedna je od najlepših na ostrvu. Mesto ima ima samo jednu ulicu uz more, par restorana, jedan kafić i dragstor sa osnovnim namirnicama u sklopu kampa.

Plaža se sastoji iz dva dela. Oba su peščano-šljunkovita, a uvodi ima peščanih, ali i kamenitih delova. Uređena je sa ležaljkama, suncobranima, tuševima i kabinama za presvlačenje. Ovo seoce je na svega 10 minuta šetnje od Potosa i mogao bi biti dobar izbor za sve one koji bi želeli da budu smešteni u mirnom dulu, uz lepu plažu, a nadomak atraktivnih sadržaja koje nudi Potos.

Letovanje Pefkari Apartmani Tasos – smeštaj:

Pefkari Letovanje 2020 – Tasos Letovanje – Letovanje Grčka Apartmani – Pefkari Apartmani 2020 Tasos

Tasos letovanje – Ovo je najsevernije Grčko ostrvo u Egejskom moru. S pravom ga nazivaju -Zeleni dijamant Egeja i Šuma koja pliva. Smatra se da je Tasos dobio ime po Tasosu, Posejdonovom sinu. Drugi pak tvrde da naziv ostrva potiče od grčke reči “dasos” – šuma, zbog bogatih šuma koje je ostrvo imalo od davnina. Obim ostrva je svega 90km, ali  pruža brojne sadržaje za idealan odmor.

Počevši od glavnog grada Limenasa na severu pa do Potosa na jugu, brojne uvalice i plažice oduševiće vas svojim tirkiznim morem, peščanim plaža i bujnim zelenilom. Zapadna obala ostrva ima veći broj stenovitih i šljunkovitih plaža. Seoca u unutrašnjosti ostrva  osvojiće vas svojim šarmom  i upoznaće vas sa tradicijom ostrva. Usput možete obići manastire kao i fabriku maslina. Lokalnih specijaliteta ima dosta, ali najvažniji lokalni proizvodi  su masline i med visokog kvaliteta.  Prilikom boravka na ovom ostrvu, svakako treba probati i domaće vino Najlepše su svakako plaže, kojih  ovde ima mnogo, a nezaobilazne su Makriamos, Paradiso, Golden beach, Aliki plaža bliznakinja, Mermerna plaža …

Video snimak plaza ostrva Tasos možete pogledati ovde:

Pozivamo Vas da nas pratite i na društvenim mrežama Facebook-u i Instagramu.

Pefkari Letovanje 2020 – Tasos Letovanje – Letovanje Grčka Apartmani – Pefkari Apartmani 2020 Tasos

⌛ 10h - 19h (sub 10h-15h) Vojislava Ilića 41  060/8838 760; 011/4036 788 ✉ office@onirotravel.rs
Back to Top