Limenas

Limenas Apartmani 2020 – Limenas Letovanje 2020 Tasos

Limenas je glavni grad i luka ostrava Tasos. Ima lepe plaže i bogata arheološka nalazišta. Tokom letnjih meseci, za vreme festivala Tasosa, u antičkom pozorištu u Limenasu, prikazuju se mnogobrojne predstave. U staroj luci nalazi se zgrada Kalogeriko koju su podigli monasi manastira Vatoped sa Svete gore. Kako je Limenas najveći grad na ostrvu, ima i najbogatiji sadržaj za turiste. Krcat je malim prodavnicama, kafićima i tavernama. Tradicionalna kuhinja, bogat noćni život i kavliteni smetajni objekti čine boravak u ovom mestu nezaboravnim.

Gradska plaža se nalazi u blizini stare luke. To je lepa peščana plaža, sa nešto prirodnog hlada. Ona je mala i tokom sezone na njoj uglavnom ima gužve, ali je lepa i fino uređena. Na samo 2km od ovog letovalita nalazi se prelepa plaža Makriamos. To je ujedno i jedina plaža na ostrvu na kojoj se plaća ulaz. Plaža Makriamos je odlično uređena. U četinarskoj šumi smešten je mini zoo-vrt, kafić i taverna. Plaža je peščana, a more tirkizno sa dugim plićakom. Nakon svega 4km od Makriamos plaže, stiže se i do čuvene Mermerne plaže (Saliara). Tirkizno more, sitni beli kamenčići i gužva su zaštitni znak ove plaže.

Limenas – Apartmanski smeštaj:

Limenas Letovanje 2019 – Tasos Letovanje 2019 – Leto 2019

Limenas je glavni grad i luka ostrava Tasos. Ima lepe plaže i bogata arheološka nalazišta. Tokom letnjih meseci, za vreme festivala Tasosa, u antičkom pozorištu u Limenasu, prikazuju se mnogobrojne predstave. U staroj luci nalazi se zgrada Kalogeriko koju su podigli monasi manastira Vatoped sa Svete gore. Kako je Limenas najveći grad na ostrvu, ima i najbogatiji sadržaj za turiste. Krcat je malim prodavnicama, kafićima i tavernama. Tradicionalna kuhinja, bogat noćni život i kavliteni smetajni objekti čine boravak u ovom mestu nezaboravnim.

Gradska plaža se nalazi u blizini stare luke. To je lepa peščana plaža, sa nešto prirodnog hlada. Ona je mala i tokom sezone na njoj uglavnom ima gužve, ali je lepa i fino uređena.

Video snimak plaza ostrva Tasos možete pogledati ovde:

Za sva dodatna pitanja i informacije možete nas kontaktirati VAŠ ONIRO TRAVEL

Pozivamo Vas da nas pratite i na društvenim mrežama Facebook-u i Instagramu.

Na samo 2km od ovog letovalita nalazi se prelepa plaža Makriamos. To je ujedno i jedina plaža na ostrvu na kojoj se plaća ulaz. Plaža Makriamos je odlično uređena. U četinarskoj šumi smešten je mini zoo-vrt, kafić i taverna. Plaža je peščana, a more tirkizno sa dugim plićakom. Nakon svega 4km od Makriamos plaže, stiže se i do čuvene Mermerne plaže (Saliara). Tirkizno more, sitni beli kamenčići i gužva su zaštitni znak ove plaže.

Limenas Letovanje 2019 – Tasos Letovanje 2019 – Leto 2019

⌛ 10h - 19h (sub 10h-15h) Vojislava Ilića 41  060/8838 760; 011/4036 788 ✉ office@onirotravel.rs
Back to Top