Tasos

Tasos Apartmani 2024 – Tasos Letovanje 2024

Tasos – okovano istorijom i tradicijom, ostrvo Tasos očarava posetioce svojim prirodnim lepotama. Bujne šume borova i maslinjaci, pokrivaju celu površinu ostrva. Živopisni gradići i sela se ređaju u nizu jedno za drugim. Plaže su lepe i čiste, a njene kristalne vode vas prosto pozivaju da uživate u moru.

Letovanje Tasos Apartmani 2024 – Hit destinacije u ponudi:

Tasos Apartmani 2024 – Letovanje Tasos 2024 – Ostrvo Tasos 2024

Tasos letovanje – Ovo je najsevernije Grčko ostrvo u Egejskom moru. S pravom ga nazivaju -Zeleni dijamant Egeja i Šuma koja pliva. Smatra se da je Tasos dobio ime po Tasosu, Posejdonovom sinu. Drugi pak tvrde da naziv ostrva potiče od grčke reči “dasos” – šuma, zbog bogatih šuma koje je ostrvo imalo od davnina. Obim ostrva je svega 90km, ali  pruža brojne sadržaje za idealan odmor.

Počevši od glavnog grada Limenasa na severu pa do Potosa na jugu, brojne uvalice i plažice oduševiće vas svojim tirkiznim morem, peščanim plaža i bujnim zelenilom. Zapadna obala ostrva ima veći broj stenovitih i šljunkovitih plaža. Seoca u unutrašnjosti ostrva  osvojiće vas svojim šarmom  i upoznaće vas sa tradicijom ostrva. Usput možete obići manastire kao i fabriku maslina. Lokalnih specijaliteta ima dosta, ali najvažniji lokalni proizvodi  su masline i med visokog kvaliteta.  Prilikom boravka na ovom ostrvu, svakako treba probati i domaće vino Najlepše su svakako plaže, kojih  ovde ima mnogo, a nezaobilazne su Makriamos, Paradiso, Golden beach, Aliki plaža bliznakinja, Mermerna plaža …

Video snimak plaza ostrva Tasos možete pogledati ovde:

Pozivamo Vas da nas pratite i na društvenim mrežama Facebook-u i Instagramu.

⌛ radno vreme: 10h - 17h  (sub: );  060/8838 760; 011/4036788   ✉office@onirotravel.rs
Back to Top