Skopelos apartmani

Skopelos Letovanje 2024 – Skopelos Apartmani 2024

Skopelos pripada ostrvskoj grupi Sporadi, u zapadnom delu Egejskog mora. Ovo ostrvo, srednje po veličini, smestilo se između manjeg Skijatosa na zapadu i većeg Alonisosa na istoku. Površina ostrva je 96 km2, a ima oko 5.500 stanovnika. Do njega se može doći samo hidrogliserom sa Skijatosa i iz luke Agios Konstantinos. Ovo je brdovito ostrvo, čija obala nije mnogo razuđena, osim u istočnom delu ostrva gde se nalazi i grad Skopelos. Prekriveno je borovom šumom, a mnogobrojne plaže, neverovatne lepote, uglavnom su šljunkovite.

Letovanje Skopelos Apartmani 2024 – Smeštaj:

Skopelos Apartmani 2024 – Grcka ostrva LetovanjeGrčka Leto 2024 – Skopelos Letovanje 2024

Glavni grad ostrva karakterišu  uske uličice koje vode u brdo iznad grada, odakle se pruža fenomenalan pogled na zaliv i ostrvo Alonisos. Grad nudi veliki izbor mesta za izlaske, taverni i kafića, dok se najlepše plaže nalaze izvan grada. Ipak do njih je lako stići autobuskom linijom koja vodi iz grada. Neke od njih koje svakako treba posetiti su: Agios Konstantinos, Stafilos, Limnonari, Velanio, Milia itd.

Zbog velikog broja morskih vrsta, poput mediteranske foke, koje nastanjuju deo Egejskog mora između Skopelosa i Alonisosa, ova oblast proglašena je za prirodni rezervat i pod zaštitom je zakona. Poljoprivreda je tradicionalno zanimanje lokalnog stanovništva, posebno uzgajanje badema, maslina i vinove loze. Gaje se i koze, od čijeg se mleka prafi feta sir. Danas je poljoprivreda u senci turizma,

Video prikaz ostrva Skopelos možete pogledati ovde:

Pozivamo Vas da nas pratite i na društvenim mrežama Facebook-u i Instagramu.

Ostrvo  postaje dodatno popularno nakon snimanja mjuzikla Mama Mia, u leto 2007. godine, sa Meril Strip i Pirs Brosnanom u glavnim ulogama. Nakon višenedeljnog boravka na ostrvu, glumci su bili oduševljeni njegovim prirodnim lepotama i šarmom.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete nas kontaktirati VAŠ ONIRO TRAVEL

Skopelos Apartmani 2024 – Grcka ostrva LetovanjeGrčka Leto 2024 – Skopelos Letovanje 2024

⌛ radno vreme: 10h - 17h  (sub: );  060/8838 760; 011/4036788   ✉office@onirotravel.rs
Back to Top