Skiatos

Skiatos Letovanje 2024 – Skitos Apartmani 2024

Skiatos je jedno od najlepših ostrva zapadnog Egeja. Ovo čarobno, kosmopolitsko ostrvo zajedno sa Skopelosom i Alonisosom, pripada grupi ostrva severni Sporadi. Grad Skiatos izgrađen je na jugoistočnoj strani ostrva, početkom tridesetih godina XIX veka. Dok je antička naseobina na ostrvu bila osnovana još 800 godine p.n.e. Kuće u gradu su male i skromne, uglavnom različite, izgrađene amfiteatrano jedna do druge. Ulice su uske i bez nekog posebnog reda, izuzev u pojedinim delovima grada.

Letovanje Skiatos Apartmani 2024 – Smeštaj:

Skiatos Leto 2024 – Grcka ostrva Letovanje – Grčka Leto 2024 – Skiatos Letovanje 2024

Luku Skiatosa na dva dela deli malo poluostrvo Burdzi. U prološlosti se ovde nalazila tvrđava koju su sagradili Venecijanci – braća Gizi, kada su 1207. godine preuzeli vlast na ostrvu. Početkom XX veka na Burdziju je otvorena osnovna škola, koja danas funkcioniše kao kulturni centar. U toku leta ovde radi i letnje pozorište. Ovo poluostrvce predstavlja pravu malu oazu zelenila i svežine, odakle se pruža prelep pogled na grad.

Ovo čarobno ostrvo, površine svega 48 km² ima 66 neverovatnih plaža koje se pružaju uglavnom zapadno od grada. Iz centra grada saobraća autobuska linija kojom možete krenuti u obilazak nekih od fantastičnih plaža ostrva. Plaža Megali Amos, nalazi se nadomak grada i do nje možete stići i laganom šetnjom.

Najpopularnija plaža na ostrvu je svakako čuvena “Kukunaries” plaža. Ova plaža, koja se još naziva i Zatni pesak, nalazi se u jugozapadnom delu ostrva. To je duga, peščana plaža sa borovom šumom u zaleđini. Idealna je za opuštanje, ali i za sportove na vodi. Na njoj možete uživati i u jednom od najepših zalazaka sunca na ostrvu. Nemojte to propustiti.

Video prikaz ostrva Skiatos možete pogledati ovde:

Pozivamo Vas da nas pratite i na društvenim mrežama Facebook-u i Instagramu.

Pored velikog broja odličnih restorana i barova, Skiatos ima i veoma interesantnu ponudu klubova i mesta za noćni provod. Većina klubova nalazi se u delu šetališta nakon luke, u pravcu aerodroma. Veliki broj simpatičnih barova, taverni i poslastičarnica, nalazi se u centralnom delu grada, u glavnoj ulici Papadiamandi, pored male luke ili u uskim, strmim uličicama. Svakako, ponuda je toliko raznovrsna da će svako ko poseti ovo ostrvo, zasigurno naći nešto po svom ukusu. 

Skiatos – dragulj Egeja

Smeštajnih kapaciteta, apartmana i hotela, ima kako u gradu, tako i izvan njega, u neposrednoj blizini nekih od najlepših plaža ostrava. Prilikom posete ovoj destinaciji, jako je važno da odlučite da li želite da budete u blizini plaže i uživate u miru ili želite da budete u centru dešavanja kosmopolitskog ostrva. Pored autobuske linije koja funkcioniše svakodnevno, na raspolaganju su vam različite rent a car/bike agencije gde možete iznajmiti auto/skuter po svojoj meri i u skladu sa svojim budžetom.

Na ovo fenomenalno ostrvo možete stići avionom (aerodrom se nalazi na samo 2km udaljenosti od grada), autobusom ili sopstevnim prevozom (ferijem iz luke u Volosu). Tokom boravka na njemu, obavezno iskoristite priliku da u okviru različitih izleta koji se organizuju posetite i ostrva Skopelos i Alonisos. Ili pak, pođite na krstarenje oko ostrava i posetite nestvarno lepu plažu Lalaria, koja nije pristupačna sa strane kopna.

Zaniljivo je da je prva grčka zastava sa belim krstom na plavoj pozadini napravljena je na ovom ostrvu septembra 1807. u manastiru Blagovesti, što je imalo veliki značaj za ostrvo i celu Grčku.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete nas kontaktirati VAŠ ONIRO TRAVEL

Skiatos Leto 2024 – Grcka ostrva Letovanje – Grčka Leto 2024 – Skiatos Letovanje 2024

⌛ radno vreme: 10h - 17h  (sub: );  060/8838 760; 011/4036788   ✉office@onirotravel.rs
Back to Top